giratoriu interzis

Inaugurat, ieri, cu 400 de primari din Republica Moldova, giratoriul suspendat de la Păulești rămâne închis traficului.

 

Potrivit autorităților județene, acesta va fi dat în folosință la jumătatea lunii, aprilie după montarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie şi după turnarea stratului final de asfalt.

Inaugurarea de ieri a făcut subiectul Știrilor Pro TV, care au prezentat astfel investiția cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 17,5 milioane de euro:

"In secolul autostrazilor construite pe mare, Romania se lauda ca va avea primul sens giratoriu suspendat. Mai exact, in judetul Prahova.

 

Constructia, care ar fi trebuit sa fie gata anul trecut, nu a fost finalizata. Dar, chiar si asa, autoritatile locale au tinut sa se laude in fata a peste 400 de primari veniti din Republica Moldova. Acestia au parut impresionati si mai mult decat atat, s-au prins frateste intr-o hora a Unirii pe sensul giratoriu.

Cei peste 400 de primari veniti cu autocarele din Republica Moldova au fost intampinati cu fanfara si cu discursuri inflacarat despre super-constructia din judetul Prahova. Un sens giratoriu despre care au aparut deja informatii ca ar fi fisurat. Nici vorba de fisuri, spune constructorul. Sensul giratoriu este sigur, a explicat si presedintele Consiliului Judetean Prahova, revenit in functie dupa ce a fost o perioada suspendat.

Sensul giratoriu urma sa fie gata la inceputul anului trecut, dar constructorul spune ca firmele care urmau sa-i livreze anumite piese nu au onorat comanda.

 

Ion Manu, sef de santier: "A dat o firma ca poate sa le produca, nu le-a produs. Au trecut si niste ierni, care in constructii. Daca nu poti face niste lucrari pe timp friguros, ce facem?"

Sensul giratoriu a costat aproape 20 de miloane de euro. Romania a pus mai putin de un milion, iar constructorul a fost penalizat pana acum cu 100 de mii de euro pentru intarzieri. Sensul giratoriu suspendat de langa Ploiesti va fi gata intr-o luna, promit autoritatile. Primarii de peste Prut s-au declarat pana la urma impresionati.

Primar din R. Moldova: "Rezultatele pe care le aveti sunt foarte mari si speram si noi sa implementam aceste rezultate la noi."

 

Urmărește știrea în format VIDEO pe stirileprotv.ro