poluare

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Alertă în Ploiești Vest: nu mai putem respira! prefectul a solicitat instituțiilor de mediu monitorizarea rafinăriilor din Ploiești și Brazi, precum și controlul acestora.

 

Comunicatul Prefecturii Prahova:

Urmare a sesizarilor cetatenilor, preluate de presa locala de astazi, privind calitatea aerului in municipiul Ploiesti, prefectul Cosmin Georgescu a convocat o sedinta de analiza a situatiei, la care au participat conducerile Garzii de Mediu, a Agentiei pentru Protectia Mediului si a Directiei de Sanatate Publica.

S-a hotarat ca in urma sesizarilor primite din partea populatiei privind disconfortul creat de miros si la solicitarea Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Prahova, ca Agentia pentru Protectia Mediului sa demareze, din data de 11.04.2016, o campanie de monitorizare emisii/imisii impreuna cu APM Bucuresti si APM Dolj la SC Petrotel Lukoil SA.

 

De asemenea, GNM CJ Prahova, va incepe cu data de 08.04.2016 actiuni de control la OMV Petrobrazi, SC Petrotel Lukoil SA si Rompetrol Rafinaria Vega.