credit primaria ploiesti

Trei bănci şi-au exprimat intenția de a împrumuta bani Primăriei Ploiești, spre bucuria aleșilor care speră să rezolve problema datoriilor.

Procedura de contractare a creditului municipal, în valoare de 150 de milioane de lei, este în plină desfășurare. Primăria Ploiești speră că, prin accesarea creditului municipal în valoare de 150 de milioane de lei, se vor rezolva problemele legate de subfinanțarea unor instituții din subordinea Consiliului Local Ploiești.

 

Pe 6 aprilie a fost termenul de deschidere a ofertelor, iar la licitație s-au prezentat trei bănci. Este vorba despre BCR, EximBank și CEC Bank.

Potrivit unor surse, toate cele trei bănci au depus oferte care vizează dobânzi mai mici de 1%. Creditul ar urma să fie achitat într-un termen de 10 ani, cu o perioadă de grație de trei ani.

Prin hotărâre de Consiliu Local, aleșii au aprobat lista investițiilor care vor fi realizate din noul credit. Inițial, propunerea viza ca împrumutul să fie în valoare de 100 de milioane de lei, sumă identică cu valoarea lucrărilor pe fonduri europene nefinalizate la timp pe care trebuie să o suporte Primăria Ploiești. Ulterior, la propunerea liberalilor, valoarea creditului a fost majorată la 150 de milioane de lei, astfel încât pe lista de investiții să fie incluse și alte lucrări, în special de infrastructură.

 

Totodată, municipalitatea speră că, după accesarea creditului, să fie aprobată o rectificare de buget astfel încât veniturile la capitolul bunuri și servicii de la instituțiile din subordinea Consiliului Local Ploiești să fie suficiente până la finele anului, la această oră fiind aprobate numai pentru primele șapte luni ale anului 2016.