loc de joaca distrus ploiesti

După ce Observatorulph.ro a prezentat situația legată din distrugerea locului de joacă din Mihai Bravu, la Primăria Ploiești s-a lăsat cu scandal.

 

„Locul de joacă din Mihai Bravu, strada Crângași, arată ca după război: e plin de gropi, iar vecinii mi-au spus că au venit niște muncitori de la primărie care au luat toboganul, leagănele și roata. Au mai rămas doar câteva elemente de joacă și foarte multe gropi" a fost mesajul Irinei, o mămică indignată de pericolul la care se expun cei mici în locul de joacă respectiv”, ne-a scris o cititoare a Observatorulph.ro, care a criticat situația.

Ieri, primarul interimar al Ploieștiului, Cristian Ganea, după ce a aflat de situație, a solicitat explicații de la directorii Servicii Gospordărire Urbană și Direcției de Patrimoniu.

„I-am convocat pe directori și le-am solicitat explicații. Logic că m-am supărat, pentru că nu am fost informat despre situația creată cu privire la locul de joacă din Mihai Bravu. Din câte am înțeles există o sentință definitivă și irevocabilă, privind retrocedarea terenului. Locul de joacă va fi relocat în altă zonă, astfel încât copiii să poată să aibă un alt spațiu pentru recreere”, a explicat primarul interimar Cristian Ganea.

 

Situația locului de joacă din Mihai Bravu poate fi analizată și pe fondul problemei. Locul de joacă a fost inaugurat în 2014, grație unei sponsorizări suportate de Petrotel LuKoil. Principala problemă este însă cu totul alta. Cum a fost posibilă o investiție pe un teren care nu era al municipalității. Chiar dacă cererea de retocedare ar fi apărut mai târziu, lucru de care ne îndoim, municipalitatea nu trebuia să realizeze locul de joacă pe un teren care nu figura în patrimoniul municipalității.