ciori bulevardul independentei ploiesti

În ciuda numeroaselor sesizări venite din partea locuitorilor din zona de Sud din Ploiești, municipalitatea nu poate lua nicio măsură împotriva ciorilor de pe Bulevardul Independenței.

 

Problema ciorilor care și-au făcut cuiburi în castanii de pe Bulevardul Independenței este veche. Primele sesizări au apărut prin 2006 și se pare că nicio soluție nu a condus la vreun rezultat. Nici distrugerea cuiburilor, nici folosirea dispozitivului de alungat ciori nu a rezolvat problema păsărilor, spre disperarea locuitorilor din zonă, care sunt deranjați nu doar de croncănitul zburătoarelor, ci și de mizeria făcută de acestea.

„Cunosc situația. Primăria a transmis numeroase adrese în decursul timpului la Ministerul de Mediu. Nu este vorba numai despre disconfortul fonic, ci și de mizeria făcută pe Bulevard. Cel puțin la această oră nu avem cale legală prin care să le putem alunga. Păsările sunt protejate de lege, inclusiv în această perioadă”, susține Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieștiului.

 

Distrugerea cuiburilor în perioada când păsările au depus ouăle este considerată infracțiune, susțin organizațiile de protecție a păsărilor, care susțin că zburătoarele au un rol important: mănâncă insecte și rozătoare.

Locuitorii din zona de Sud a Ploieștiului știu una și bună: „Ciorile produc disconfort fonic și fac mizerie””.