parc industrial brazi

Totul a început în luna octombrie 2015, când membrii Consiliului de Administrație de la Parcul Industrial Brazi au fost înștiințați că la societate o firmă va demola o clădire, în baza unui contract deja încheiat, în ciuda faptului că nimeni nu a solicitat avizul Consiliului Județean Prahova.

 

Membrii Consiliului de Administrație de la Parcul Industrial Brazi au denunțat ca nelegal contractul pe motiv că pentru semnarea documentului era nevoie de avizul Consiliului Județean Prahova.

Mai mult, membrii Consiliul de Administrație nu au fost înștiințați de derularea licitației, dar nici de scopul acesteia.

Concluzia? Membrii CA au solicitat rezilierea pe cale amiabilă a contractului. Numai că, la o vizită pe teren, s-a constatat că utilajele firmei care a câștigat licitația, SC Remat Botoșani SRL, erau deja pe teren.

 

„Lucrările de demolare erau într-o stare avansată la nivelul pardoselii de beton și ai stâlpilor laterali ai clădirii (o suprafață de 400 de metri pătrați)”, se arată în informarea realizată de membrii CA de la Brazi. Pe teren, s-au găsit grămezi de fier vechi rezultat din operațiunea de demolare.

Totul, spun membrii CA, fără aprobarea Consiliului Județean și, mai mult, fără semnătura directorului Parcului Industrial Brazi, care era în concendiu. Se pare că semnatarul contractului, potrivit membrilor CA, este consilierul directorului Parcului Industrial Brazi, care nu avea astfel de atribuții.

Concluzia a fost că trebuie să fie sesizată Poliția, dar și Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar orice încercare de scoatere de fier vechi din Parcul Brazi să fie oprită.