post conducere rasp ploiesti

Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești riscă să intre în incapacitate de plată, pe motiv că în lipsa respectării normelor de epurare a apelor uzate RASP trebuie să plătească penalități de sute de mii de lei.

 

Administrația Națională Apele Române a început să aplice penalități la valorile indicatorilor realizați de Stația de Epurare a Ploieștiului. Vorbim de stația veche de epurare, pentru că stația nouă de epurare a Ploieștiului nu este încă gata.

Ce înseamnă penalitățile impuse de Administrația Națională a Apelor Române? Ei bine, pentru luna februarie acestea se vor cifra la aproximativ 50.000 de lei. În martie, sumele sunt mult mai mari: 200.000 de lei. La fel și în următoarele luni.

Începând cu data de 1 februarie, RASP Ploiești va fi penalizată pentru depășirea indicatorilor de calitate ai apelor uzate epurate (actuala Stație fiind depășită din punct de vedere tehnic nu are capacitatea de a epura apele uzate la nivelul indicatorilor NTPA 001), se arată într-o adresă transmisă de RASP către Consiliul Local Ploiești.

 

Mai grav este că, potrivit reprezentanților RASP, „probabil cel mai târziu în toamna acestui an, după epuizarea tuturor posibilităților de contestare/amânare a plății acestora, RASP va fi obligată  (executată) să plătească sute de mii de lei penalități/lună. RASP neavând posibilitatea de a achita respectivele sume, va intra în incapacitate de plată și din acel moment vor începe toate urmările negative pe care generează această situație. În situația intrării în incapacitate de plată a regiei, Consiliul Local  - acționar unic al RASP Ploiești - va fi nevoit să ia măsuri de protecție socială pentru salariații regiei care vor fi disponibilizați”, se arată în aceeași adresă înaintată Consiliului Local.