consiliul local ploiesti

Un ploieștean a protestat vehement in timpul ședinței Consiliului Local Ploiești după ce a văzut circul din ședință. Bărbatul a anunțat la început că vrea să ia cuvântul la finalul ședinței pentru a explica un caz cu care se confruntă.

 

Numai că, în momentul în care a văzut atmosfera, ploieșteanul s-a ridicat de pe scaun și le-a spus consilierilor ca nu este normal ce se întâmpla la ședință. Ploieșteanul le-a reproșat consilierilor că încasează bani pentru ședința dar nu fac nimic. Fernando Scoruș a susținut ca de ani de zile vrea să-și rezolve o problema legata de un teren achiziționat în urma cu 23 de ani.

Numai că Primăria i-a interzis omului să realizeze consolidarea casei de pe teren și a gardului, iar în timp construcția a fost furată bucată cu bucată. Primaria a invocat faptul ca terenul figurează ca teren pentru zona verde în baza unui decret de pe vremea lui Ceaușescu. Chiar și în aceste condiții, bărbatul spune ca Primăria a tergiversat ani la rând exproprierea, în tot acest timp ploieșteanul plătind impozite deși nu a putut folosi terenul. Anul trecut, Fernando Scoruș a anunțat declanșarea grevei fiscale, însă mare i-a fost surpriza când s-a trezit notificat că pe teren se pune sechestru. După ce ploieșteanul le-a reproșat aleșilor că își bat joc de ședință, acesta le-a transmis că va face plângere la DNA.

UPDATE: La finalul ședinței, Fernando Scoruș a explicat consilierilor că încă așteaptă un răspuns din partea CL, deși au trecut 84 de zile de la depunerea unui memoriu. Ploieșteanul a reproșat aleșilor că a fost plimbat de la Ana la Caiafa. „Am intrat în al 24-lea an de când nu s-a rezolvat problema. Mi-a dispărut casa de pe teren. Uitați, în 1992 am primit amendă pe care am plătit-o, de 30.000 de lei, pentru că am vrut să fac gard la casă”, s-a plâns Fernando Scoruș. „Eu plătesc impozite de 23 de ani, dar când am dreptul să folosesc terenul?”, a intrebat retoric ploieșteanul. „Mi-au blocat conturile... Mai am puțin și intru ăn insolvență... Mâine dau afară 14 oameni, pentru că mi s-a blocat conturile, deși eram în grevă fiscală declarată și deși a fost spre rezolvare cazul la Tribunalul Prahova. Astăzi m-am trezit cu ipotecă chiar pe terenul ălă (n.r. pe care nu-l poate folosi de 23 de ani), deși firma deține o grămadă de alte bunuri”, s-a plâns ploieșteanul, care a explicat care are bunuri mult mai valoroase. „Terenul este propus spre expropriere printr-un Decret din 1986 al Consiliului de Stat”, a susținut Scoruș.

 

Ploieșteanul a anunțat că a depus o plângere pentru abuz în serviciu pentru toți aleșii care s-au perindat la conducerea municipiului, din 1992 până în prezent.