transbucegi alunecari teren consolidare consiliul judetean prahova 

Lucrările de modernizare a DJ 713 au fost realizate în parteneriat cu județul vecin, Dâmbovița. Numai că, până la semnarea recepției, drumul a fost afectat de trei alunecări de teren.

 

„Pentru semnarea recepției trebuie să se îndeplinească condiția de consolidare a porțiunilor afectate de alunecările de teren, care s-au produs pe raza județului Prahova”, a declarat pentru Observatorulph.ro Bogdan Toader, vicepreşedintele CJ Prahova.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Prahova figurează un proiect privind aprobarea indicatorilor tehnico+economici pentru executarea lucrărilor de consolidare a DJ 713. Lucrările vor fi executate în trei puncte, respectiv la km 3+300, km 3+400 ;i la km 4+400.

Cei 16 kilometri de drum, care fac legătura de la Cota 1000 spre Cabana Cuibul Dorului, Șaua Dichiu, Cabana Babele –Dâmbovița a fost reabilitat cu 50 de milioane de lei, fonduri guvernamentale, dar și de la cele două Consilii Județene.  În luna august 2013 lucrările de asfaltare au fost finalizate, însă nu a fost realizată încă recepția finală, motiv pentru care accesul pe DJ 713 este interzis, motiv pentru care au fost montate în zonă bariere de avertizare. Numai că, la scurt timp, barierele au fost înlăturate iar șoferii au început să circule pe aici, bineînțeles pe propria răspundere.