lucrari pasaj gara vest ploiesti

Primarul interimar al municipiului Ploiești, Cristian Ganea, nu a exclus astăzi ca două dintre cele 11 proiecte derulate cu fonduri europene să nu fie finalizate la timp.

 

Potrivit edilului interimar, „există risc de nefinalizare la timp a pasajului suprateran peste calea ferată de la Gara de Vest, precum și despre Centrul de Excelență”.

„A fost convocată astăzi o ședință cu mai multe compartimente din Primărie, respectiv Direcția de la Juridic și managerii de proiect, pentru a studia clauzele din contract”, a declarat pentru Observatorulph.ro Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieștiului.

Edilul nu a precizat însă care sunt sumele care trebuie returnate la Uniunea Europeană în cazul în care proiectele nu se termină la timp.

 

Reamintim faptul că o discuție pe tema proiectelor europene a mai avut loc și în decembrie 2015, când, prin votul aleșilor locali, a fost prelungit, prin acte adiționale, termenul de finalizare al proiectelor până la 30 iunie 2016. Ca urmare a nefinalizării proiectelor la data de 31 decembrie 2015, Ploieștiul este obligat acum să suporte aproape 20 de milioane de euro din fonduri de la bugetul local.