parlamentul european bruxelles

Vizita edililor prahoveni a fost efectuată la invitația europarlamentarului Laurențiu Rebega, fost președinte al Partidului Conservator, filiala Prahova.

 

De altfel, politica de la Bruxelles încurajează ca europarmanetarii să își invite conaționalii în Parlamentul European. Și, se pare că, Laurențiu Rebega a ales să îi invite pe primarii prahoveni.

Mai mulți edili au refuzat invitația, pe motiv că în localitățile pe care le conduc au demarat anumite proiecte. Alții însă, aproximativ 20 de edili, au onorat invitația, care a picat precum o mânușă la final de mandat.

 

Reporterii Observatorulph.ro au reușit să afle care sunt o parte din primarii plecați. Este vorba despre edilii localităților Slănic, Blejoi, Cerașu, Tomșani, Valea Călugărească și Aluniș.

Trebuie precizat că deplasarea nu este suportată din fonduri de la bugetul local, ci din bani europeni. De altfel acesta este și motivul pentru care de nenumărate ori s-a spus despre Parlamentul European că încurajează turismul, un singur europarlamentar având dreptul să invite într-un an 110 persoane, în vizită la Bruxelles.