sedinta comisii ancheta sgu

Într-o ședință comună a CA și AGA, astăzi, la SGU Ploiești, s-a decis constituirea a trei comisii de anchetă, care să stabilească vinovații pentru prejudiciile create la nivelul societății, potrivit raportului Curții de Conturi Prahova.

Pentru prima dată în ultimele luni, membrii Adunării Generale a Acționarilor și cei ai Consiliului de Administrație de la SGU s-au reunit în ședință comună. Totul coincide și cu verificări efectuate de inspectorii Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești, care și-au propus să evalueze activitatea din punct de vedere financiar din 2010 până în prezent.

„La nivelul SGU Ploiești s-au constituit trei comisii de anchetă, respectiv trei comisii interne pentru a stabili cine sunt vinovații pentru prejudiciile create la SGU, conform raportului Curții de Conturi Prahova. Ce-i drept, parte din Raportul Curții de Conturi a fost contestat. Tot în cadrul ședinței am formulat puncte de vedere către Primăria Ploiești cu privire la raportul de audit și așteptăm un răspuns pe această cale. Primele acordate la SGU în 2014 pentru activitatea din 2013 nu au facut obiectul discuțiilor din cadrul ședinței. Plecăm de la ideea că cine greșește plătește. Cele trei comisii de anchetă sunt fiecare pe un domeniu de activitate”, a declarat Ioan Gheorghe, președintele Consiliului de Administrație al SGU Ploiești.

„Parte din raportul Curții de Conturi a fost contestat. Într-adevăr a fost o ședință comună a AGA și a CA-ului. Noi ne încăpățânăm să lucrăm, în ciuda facturilor neplătite de Primăria Ploiești”, a declarat pentru Observatorulph.ro Donald Constantin, directorul SGU Ploiești.