dambu2

La nici o lună de la dispoziția dată de primarul interimar Cristian Ganea de curățare a albiei Dâmbului rezultatele întârzie să apară. În zona Gării de Nord situația "miroase urât" chiar pe malul pârâului.

 

Pe 22 februarie, primarul interimar al Ploieștiului, Cristian Ganea, posta pe Facebook următorul anunț: "Având în vedere dispoziţia pe care am dat-o de începere a curăţeniei pe pârâul Dâmbu încă din 15 februarie, azi, am organizat vizita de lucru la faţa locului şi am convocat S.G.U, R.A.S.P., Rosal, dar şi Poliţia Locală pentru verificarea stadiului execuţiei".

Reporterii observatorulph.ro au verificat ieri "stadiul execuției lucrărilor de salubrizare" în zona Gării de Nord, în imediata apropiere a pârâului Dâmbu. Surprinzător, sau nu, gunoiul este la locul lui: pe albia râului, pe domeniul public, pe proprietăți abandonate. 

 

Dacă porțiunea spre nord a pârâului a fost curățată, mizeria din partea stângă a gării a rămas la fel și chiar continuă să crească în dimensiuni.

Gunoaiele menajere s-au transformat în munți de mizerie, iar locul a devenit un focar de infecție.

Haine, resturi de alimente sau deșeuri menajere țin loc de iarbă. Mirosul te cuprinde de la distanță iar peisajul  amintește mai degrabă de o groapă de gunoi decât de un oraș european.

E drept, oamenii aruncă deșeurile, fără nicio apăsare, chiar în fața trecătorilor. 

Ca să cităm din postarea primarului interimar "pentru sesizări se poate apela Poliţia Locală la numărul de telefon 0244. 954".

Postarea primarului interimar de pe Facebook privind acțiunea de curățare a Dâmbului din 22 februarie

ganea

Cum arată zona Gării de Nord, de-o parte și de alta a Dâmbului, pe 14 martie

dambu1

dambu3