radu ionescu vicepresedinte

Radu Ionescu, arestat preventiv acum două săptămâni, a fost suspendat din funcţie prin decizia Prefecturii Prahova. Acesta este acuzat că a luat mită un autoturism pentru acordarea de contracte în mod preferențial.

 

UPDATE Surse politice au declarat pentru observatorulph.ro că Radu Ionescu a demisionat din funcția de consilier județean și membru al UNPR.

După comunicarea deciziei Tribunalului Prahova, Instituţia Prefectului a trebuit să emită ordonanţă de suspendare care a fost transmisă Consiliului Judeţean Prahova.

Potrivit surselor, Radu Ionescu ar fi demisionat din funcţie iar documentul respectiv s-ar afla depus la registratura Consiliului Judeţean.

 

Potrivit procurorilor DNA, Radu Ionescu este acuzat că ar fi primit mită un autoturism Volkswagen Golf V în valoare de peste 22.000 de euro, de la administratorul unei firme de construcţii, pentru ca societatea să primească anumite contracte, în județ. Fapta ar fi fost comisă în cursul primul său mandat de vicepreşedinte al CJ Prahova 2004-2008.

Radu Ionescu a primit un autoturism nou iar administratorul societăţii s-a obligat să-i achite acestuia ratele de leasing între anii 2007 – 2009. Toată povestea a fost devoalată în urma unui denunţ făcut chiar de către administratorul în cauză.

Radu Ionescu a fost vicepreședinte CJ Prahova în perioada 2004-2008. Acesta a fost numit vicepreşedinte în primăvara anului 2015 din partea UNPR, înlocuindu-l pe Sebastian Danielescu (PNL).
sursa: ph-online.ro