pisica alba ploiesti

Zeci de gunoaie zac de câteva săptămâni în zona cunoscută pe vremuri drept Pisica Albă, pentru renumita cârciumă unde se vindea bere la halbă.

Pe vremuri, în zona care și-a păstrat denumirea drept Pisica Albă, era o cârciumă mică, unde se vindea bere la halbă. În spatele cârciumii se afla o grădină de vară. Acum, totul s-a transformat într-o zonă plină de gunoaie.

„Eu am prins cârciuma de la Pisica Albă. Era o zonă importantă a orașului, care se dezvolta în zona unor biserici importante. De altfel, Ploieștiul era orașul bisericilor și al cârciumilor. Oamenii păcătuiau în cârciumi și mergeau apoi la biserică să se pocăiască, cum spunea regretatul Iorga. Ploieștiul a avut multe cârciumi, cum ar fi „La trei tăciuni”, dar și multe hanuri și hoteluri... Dezvoltarea orașului a fost una impresionantă, dar multe clădiri vechi au fost distruse”, a descris zona pentru Observatorulph.ro arhitectul Călin Hoinărescu.

În perioada 2000 – 2004, imobilul a devenit pericol public, loc de adăpost pentru oamenii străzii. Primăria a notificat proprietarul în mai multe rânduri, dar nu s-a primit niciun fel de răspuns. Clădirea a fost demolată de angajații ADPP.

O parte din teren a fost betonată și s-a transformat în parcare pentru cei care vor să ajungă la sediul IPJ Prahova, de pe strada Vasile Lupu.

Cât despre gunoaiele care au fost plantate pe locul fostei cârciumi, nimeni nu știe nimic. Cert este că deșeurile zac într-o zonă centrală care poate figura deja pe harta municipiului ca un nou punct negru al orașului.