radu ionescu consiliul judetean prahova

Magistrații de la Curtea de Apel au analizat astăzi contestația depusă de Radu Ionescu, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, prin care solicita schimbarea măsurii arestării preventive.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova Radu Ionescu a fost reținut de procurorii DNA Ploiești fiind acuzat de luare de mită. În ordonanța de reținere, procurorii DNA au susținut că „în cursul lunii noiembrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, a pretins și primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză) un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea acestuia din urmă referitor la derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Județean Prahova și efectuarea la timp a plăților aferente. Autovehiculul în cauză a fost primit prin intermediul unei alte firme care, în perioada 22.12.2006 - 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăți”.

Astăzi, magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au respins contestația depusă de Radu Ionescu, aflat în arest preventiv.

 

Iată soluția instanței:

„Ora estimata: 09:00

Complet: 2DLPa

Tip solutie:

Solutia pe scurt: Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Ionescu Radu Cezar Liviu, împotriva încheierii nr.76/02.03.2016 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Prahova în dosarul nr.1419/105/2016. Obligă inculpatul contestator să plătească statului 200 lei cheltuieli judiciare. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi 08.03.2016.

Document: Încheiere finală (dezinvestire)    08.03.2016”.