Iulian Bădescu, primarul demisionar al municipiului Ploiești, are permisiunea instanței de a părăsi teritoriul României în perioada în care se află sub control judiciar.

 

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat interdicția părăsirii limitei teritoriale a țării și în cazul Oanei Iacob, secretarul Primăriei Ploiești, dar și în ceea ce o privește pe Iulia Alexandru, juristul instituției.

Decizia a fost luată în dosarul "FC Petrolul", în care zeci martori, printre care se află foști și actuali consilieri locali, funcționari publici, dar și apropiați ai fostului edil, au fost programați pentru a fi audiați pe parcursul lunii martie.

Odată cu audierea martorilor din dosar, putem spune că procesul se apropie de final, urmând depunerea concluziilor scrise din partea inculpaților și ulterior pronunțarea instanței.

 

Dosarul "FC Petrolul" a fost trimis spre judecare de procurorii DNA Ploiești, la Curtea Supremă,  în 26 mai 2015, Iulian Bădescu fiind acuzat în această cauză că ar fi acordat ilegal fonduri publice clubului sportiv condus de frații Daniel și Nicolae Capră.