demisie din ca la hale si piete

Marius Mateescu, membru și președinte al Consiliului de Administrație de la SC Hale și Piețe, și-a dat ieri demisia din cele două funcții. Fost director al SC Hale și Piețe, Marius Mateescu a susținut că demisia s-a dorit a fi un semnal la adresa întregii clase politice de a-și schimba atitudinea față de rezolvarea unei probleme stringente - Piața Centrală a Ploieștiului.

 

„Am fost supărat față de raportul întocmit de consilierii locali. Toată clasa politică trebuie să-și schimbe atitudinea. Piața Centrală, în comparație cu alte piețe din țară, arată rău, pentru că nu a existat niciodată voință politică, indiferent de partid. Avem cea mai urâtă piață din România. Am vizitat în urmă cu 10 ani mai multe piețe din orașe care nu sunt mari. Am fost la Focșani, am fost la Buzău... Peste tot piețele arătau mult mai bine în comparație cu Piața Centrală. În momentul în care am plecat de la conducerea SC Hale și Piețe (n.r. anul 2000) am lăsat o adresă din Londra a unui investitor. Nu s-a făcut însă nimic pentru că nu a existat voință politică”, a concluzionat Marius Mateescu, care susține că va milita în continuare ca zona Halelor Centrale să fie modernizată, în beneficiul cetățenilor.

SC Hale și Piețe este o societate la care acționar majoritar este Consiliul Local Ploiești. Din CA-ul de la SC Hale și Piețe mai fac parte Ioan Gheorghe, Dorina Violeta Nan, Simona Albu și Andrei Gheorghe, în timp ce din Adunarea Generală a Acționarilor fac parte consilierii locali Adrian Lupu (ALDE), Constantin Popa (PSD), Radu Socoleanu (independent), Paul Palaș (ALDE), Radu Mateescu (ALDE).