palatul administrativ ploiesti negociere chirii gradinite

În lipsa unor spații adecvate pentru activitățile desfășurate la grădinițe, municipalitatea ploieșteană a plătit în fiecare an chirii pentru imobile închiriate. De luna aceasta, au fost constituite noi comisii la Ploiești, pentru renegocierea chiriilor.

 

O astfel de situație se regăsește la Grădinița cu program normal nr. 3, de pe strada Gh. Gr. Cantacuzino . În 2007, chiria a fost de 10 euro/mp/lună, în speță 1.055 euro/lună. În 2013, contractul de închiriere a fost prelungit până în aprilie 2016, valoarea chiriei ajungând la 2.283 lei/lună. Proprietarii și-au exprimat recent disponibilitatea de închiriere a imobilului pe o durată de încă trei ani, cu menținerea chiriei la același nivel. Totodată, pe adresa Primăriei Ploiești este și o adresă din partea Grădiniției nr. 35 (la care este arondată Grădinița cu program normal nr. 3 ) în vederea continuării activității.

O a doua comisie este împuternicită de Consiliul Local Ploiești să înceapă negocierea pentru stabilirea chiriei imobilului în care își desfășoară activitatea Grădinița cu program prelungit nr. 35 de pe strada Maramureș, nr. 27.Comisia își va desfășura activitatea până la data de 15 martie 2016. Imobilul a fost retrocedat în baza unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile în 2009. În 2011, imobilul a fost restituit în natură proprietarului, care a fost obligat să mențină activitatea până în 2014, când chiria a fost stabilită la 2.157 euro/lună pe durata unui an. Un an mai târziu, chiria a fost stabilită la 2.198 euro/lună, iar proprietarul imobilului, care locuiește în Bușteni, și-a exprimat disponibilitatea de a închiria în continuare clădirea primăriei.