strada biruintei ploiesti

Totul se întâmplă în zona de Vest a Ploieștiului, unde o parte dintr-o străduța mică, denumită pompos Biruinței, crează probleme din cauza numelui. Asta pentru că, la distanță de mai bine de doi kilometri, există o alee cu nume similar.

 

Situație de tot râsul la Ploiești. O stradă din zona de Vest a Ploieștiului crează confuzii. Asta pentru că se numește Biruinței. Aceasta permite accesul în șase imobile. Într-adevăr, pe vremuri, strada Biruinței începea din strada Bahluiului nr. 13, însă în momentul când s-a construit Cartierul Ploiești Vest II, prin sistematizare, strada aproape s-a desființat. Cu toate acestea dă de furcă locatarilor, cât și autorităților.

„Dacă vrei să chemi un taxi pe strada Biruinței poți să aștepți mult și bine, pentru că mai există o alee cu numele de Biruinței și se duce mașina acolo”, ne-a explicat un cetățean cât de mare este confuzia. „La fel este și cu scrisorile. Dacă vrei să afli dacă ai primit o scrisoare trebuie să te duci la vecinii de pe Aleea Biruinței”, s-a plâns și un pensionar.

 

În plus, aleea cu nume de Biruinței deservește mai mulți locatari din zonă. Asta pentru că strada cu nume similar se află cuprinsă între strada Crișan nr. 22 (bl. 135 D) și strada Gheorghe Gr. Cantacuzino nr. 210 (bl. 133B). Acesta este și motivul pentru care apar atâtea confuzii.

Prin urmare, pentru a pune capăt situației, autoritățile locale sunt convinse că trebuie să facă ceva. Acestea au propus ca mica străduță Biruința care deservește numai șase imobile, să fie rebotezată, în Strada Orhideelor. Așa că, vrei nu vrei, dacă stai pe mica stradă Biruinței obligatoriu în curând, dacă proiectul de hotărâre al aleșilor locali va fi aprobat, trebuie să-ți schimbi actul de identitate.