trafic comandament primaria ploiesti consiliul judetean prahova

După ce la finele săptămânii trecute, prioritare au fost lucrările de la sensul giratoriu suspendat dce la Păulești, dar și pasajul peste calea ferată de la Gara de Vest, astăzi, la Primăria Ploiești a avut loc un comandament ad-hoc, convocat de primarul comunei Blejoi, Adrian Dumitru.

Subiectul comandamentului, la care au participat reprezentanți ai Primăriei Ploiești, precum și ai Consiliului Județean Prahova, l-a reprezentat  rezolvarea accesibilităţii şi mobilităţii către zona industrială Ploieşti Vest, DN 1, DN 72 şi DJ 156  Str. Ghe. Gr. Cantacuzino (fostă 23 August).

„Ritmul intens al fluxurilor de trafic din zona menţionată generează timpi mari de aşteptare pentru locuitorii care fac naveta către Parcurile industriale din zona de vest. Acest lucru este valabil şi pentru locuitorii comunei Blejoi. În această zonă se doreşte realizarea unei bretele care să dubleze pasajul peste calea ferată. Primarul Dumitru Adrian, face un apel către  cetăţenii comunei Blejoi care se au un loc de muncă şi se deplasează către aceste parcuri să manifeste înţelegere pentru această situaţie. Lucrarea este în pericol de a putea fi executată din cauza unei conducte a societăţii Conpet ce trece pe sub zona în care trebuie realizată noua arteră de circulaţie. La acestă discuţie a fost invitaţi şi reprezentanţii societăţii CONPET SA  care nu au dat curs invitaţiei”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Prahova

La ședință au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, Cristian Ganea - viceprimarul cu atributii de primar al Municipiului Ploieşti, directori din cadrul Primăriei Ploieşti, reprezentanţi ai Consiliulul Judeţean Prahova.