consiliul judetean prahova

Subiectul cel mai controversat l-a reprezentat aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016 pentru SC Plopeni Industrial Parc. Liberalii au criticat modul în care este condus parcul, inclusiv veniturile salariale, și au solicitat demisia directorului societății la care Consiliul Județean este acționar majoritar.

 

Reprezentanții Parcului Industrial Plopeni susțin că problema este generată de modul de gestionare a parcului în trecut. De altfel, în prezent pe rolul instanțelor sunt mai multe dosare care au ca obiect activitatea de la parc.

Parcul Industrial Plopeni a fost acționat deja de două societăți, SC Wam România SRL și SC MDM DET Industrial Parc, care în cursul anului 2008 au achiziționat de la SC Plopeni Industrial Parc imobile în incinta parcului, mai exact Cazarmă 1375 - Ciuperceasca. Vânzarea activelor face deja obiectul unui dosar penal aflat pe rolul Curții de Apel Ploiești, în care Parcul Plopeni s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului de 18.694.990,34 lei. De altfel, DNA a dispus începerea urmăririi penale în acest caz.

 

Iar lucrurile nu se opresc aici. Una distre firme a solicitat ca, în cazul în care actul de vânzare - cumpărare este lovit de clauze de nulitate absolută să-i fie restituită suma de 1.667.972,24 euro (fără TVA), precum și plata contravalorii investițiilor efectuate în cuantum de 5.057.003,78 euro, la care se adaugă sumele pretinse drept cheltuieli de judecată.

Consilierul județean Adrian Dobre a solicitat demisia directorului Parcului Industrial Ploiești, pe motiv că salariile de la societatea al cărui acționar majoritar este CJ Prahova sunt mult prea mari. La rândul lor, social-democrații au susținut că întreaga situație a parcului este generată de modul dezastruos în care a fost condusă societatea în perioada 2003 - 2005.

În plus, directorul Parcului Industrial Plopeni, Alexandru Bănică, a susținut că nu va fi niciodată de acord ca economiile de la Parcul Industrial să aibă la bază reducerea salariilor. „Salariile nu sunt mari. Un angajat are 2.000 - 2.300 de lei, iar directorii au 6.000 de lei. Nu sunt salarii mari”, a susținut Bănică.

Aleșii locali au prorogat și proiectul legat de mandatarea consilierilor județeni din AGA de a aproba sau nu bugetul de venituri și cheltuieli de la Hidro Prahova.