tarabe martisoare

Peste 100 de comercianți au invadat zona centrală a orașului, dar și piețele din cartierele ploieștene. Asta pentru că, la Ploiești, s-a deschis sezonul pentru mărțișoare.

 

Ca în fiecare an, Ploieștiul nu duce lipsă de mărțișoare. Tarabele au invadat zona centrală, unde stau rânduite pe două și pe trei rânduri. De pe tarabe nu lipsesc mărțișoarele lucrate manual, dar nici kitchiurile, de la inimi din pluș și ursuleși din pluș galben până la mărțișoare cu paiete.

Mulți dintre comercianți au sperat că vor da lovitura de Dragobete, cu broșe, lănțișoare și felicitări, însă puțini ploieșteni s-au îngrămădit să cumpere. Mult mai mult noroc au avut ieri florăresele, care au vândut mulți transdafiri și lalele. „A fost vânzare, dar cei mai mulți tineri au cumpărat câte un trandafir”, ne-a spus o femeie care vinde flori pe platoul de la Halele Centrale.

 

Cât privește comercianții de mărțișoare, spun oamenii, speranța însă nu moare nicioadă.

„Față de alți ani este vreme bună, iar acest lucru ne bucură. Pe de o parte ne desfășurăm activitatea mai relaxant, iar pe de altă parte sperăm să vină mai multă lume să cumpere. Cu siguranță va fi aglomerație cu câteva zile înainte de 1 Martie și de 8 Martie. Față de anul trecut eu mi-am diversificat marfa”, ne-a spus un comerciant.