cimitirul mihai bravu ploiesti

Cimitirul a fost construit la începutul anilor 1990, după finalizarea blocurilor din Mihai Bravu și după realizarea liniei de tramvai spre combinatul de la acea vreme Petrotel - Teleajen. Numai că, în 24 de ani, cimitirul a devenit neîncăpător.

 

Criza locurilor de înhumare a apărut anul trecut, când în lipsă de spații Primăria Ploieștri a apelat la o soluție nu tocmai ușoară. A început să închirieze din cele 200 de locurile de veci repartizate strict veteranilor de război. La nici două luni de la luarea acestei decizii, în curând nu vor mai exista locuri de înhumare libere în cimitirul din Mihai Bravu, având în vedere că ultima raportare pe această temă viza numai 30 de locuri de înhumare libere. Asta în condițiile în care și în alte cimitire situația este și mai gravă, aici existând blocaje de câțiva ani.

„Primăria va scoate la licitație lucrările de extinde a cimitirului din Mihai Bravu. Valoarea estimativă a lucrărilor este de circa 900.000 de lei, motiv pentru care se va scoate la licitație lucrarea. Extinderea cimitirului păresupune lucrări de terasamente, iluminat public, precum și realizarea împrejmuirii”, a declarat Răzvan Ursu, viceprimarul municipiului Ploiești. Licitația va fi organizată pentru desemnarea unei firme care să proiecteze, dar și să execute lucrarea.