tramvai viena

De mai bine de două săptămâni, discuțiile pe tema tramvaielor second-hand este în toi. Special pentru tramvaiele second hand, TCE urmează să modifice caietul de sarcini de la licitația precedentă, în sensul că va accepta tramvaie mai vechi de 1990.

 

La ultima licitație organizată de TCE s-a prezentat o singură firmă, care nu a fost acceptată, pe motiv că tramvaiele erau mai vechi de 1990. De câteva săptămâni, pe birourile din Primăria Ploiești poți găsi pliante cu tramvaiele pe care aleșii vor să le aducă în Ploiești, deși sunt mai vechi de 1990. „Tramvaiele astea circulă în Viena...”, ne-a mărturisit un viceprimar al Ploieștiului.

„Vorbim de achiziționarea a zece tramvaie, în parteneriat cu CJ Prahova. Fiecare tramvai costă 35.000 de euro, fără TVA. Valoarea totală a investiției s-ar cifra la circa 400.000 de euro”, a susținut Cristian Ganea, primarul municipiului Ploiești, precizând că sunt mai multe oferte din Germania și din Praga. „Se va organiza o licitație în acest sens”, a conchis Ganea, care susține că proiectul poate demara înainte de atragerea creditului municipal.