Sindicaliștii TCE anunță întreruperea transportului în Ploiești - LIVE

pacienți spitalul judetean ploiești

Institutul Național Cantacuzino a confirmat prezența gripei și în cazul celor patru persoane internate în weekend la Spitalul Județean Ploiești.

În prezent, la Secția de Terapie Intensivă sunt internate opt persoane, dintre care patru sunt ventilate mecanic. În toate cele opt cazuri, Institutul Național Cantacuzino a susținut că este vorba de infecții acute severe confirmate cu virus gripal tip AH1.

Reamintim faptul că patru persoane internate la Spitalul Județean Ploiești au decedat săptămâna trecută, iar în toate cele patru cazuri a existat confirmare că este vorba de virusul gripal.

Medicii susțin că este vorba de un virus mult mai puternic, care își modifică structura cu rapiditate. Totodată, susțin cadrele medicale, „aceste cazuri s-au inregistrat la persoane avand factori de risc asociati (insuficienta renala cronica, diabet zaharat, obezitate,proteza valva aortica) si nevaccinate antigripal”, potrivit unui comunicat emis săptămâna trecută de Spitalul Județean Ploiești.

La nivelul unității medicale se mențin restricțiile privind vizitarea pacienților de către rude în intervalul orar 17.00 - 18.00, iar la nivelul Blocului Operator sunt efectuate intervenții chirurgicale numai în caz de urgență.