19 prefecti si 2 suprefecti vor fi schimbati din functie, a anuntat Guvernul joi. Prefectul de Prahova susține că nu a fost anunțat de schimbatrea sa din funcție.

 

Potrivit stirilor Pro TV, masura a fost luata deoarece premierul a anuntat ca este nemultumit de activitatea multora dintre prefectii din tara.

Sursa citata aminteste ca Dacian Ciolos a declarat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca le-a cerut sa renunte la functii prefectilor si subprefectilor care doresc sa candideze la alegerile de anul acesta.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, anuntase anterior ca pana la sfarsitul lunii vor fi schimbati un „numar semnificativ” de prefecti, dupa o evaluare a activitatii acestor functionari.

 

Suciu a explicat atunci ca Guvernul nu va avea timp sa faca procedura de angajare prin concurs. Ca urmare, „va fi o numire a prefectilor noi pe baza unei selectii intre inaltii reprezentanti ai Guvernului sau persoanele care s-au remarcat printr-o activitate de gestiune a administratiei publice si care nu sunt implicati politic in perioada care va urma”, a mai spus Suciu.

Contactat de observatorulph.ro, prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv, a declarat că nu a primit niciun document oficial privind revocarea sa din funcție. 

Vom reveni asupra subiectului după ce Guvernul va publica lista prefecților schimbați din funcție.

 

UPDATE Lista prefecților demiși, potrivit gandul.info

Potrivit documentelor privind hotărârile de guvern, schimbările vizează încetarea mandatului şi numirea în funcţie pentru 19 posturi de prefect şi două de subprefecţi.

Astfel, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a fost înlocuit cu Cornel Murg care a exercitat funcţia de subprefect al aceluiaşi judeţ.

Prefectul de Argeş, Mihail Adrian Oprescu, a fost înlocuit din funcţie cu Cristian Soare.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţinteanu, a fost înlocuit cu Ovidiu-Victor Frenţ, fost subprefect al aceluiaşi judeţ.

Prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, a fost înlocuit cu Dan Nechifor.

La Brăila, Nicu Lucian Olteanu, a fost înlocuit cu Mădălina Cochino.

La Dâmboviţa, Ioan Marinescu a fost înlocuit din funcţia de prefect cu Antonel Jijîie, fost subprefect.

Prefectul de Gorj, Alin Vasile Văcaru, a fost înlocuit cu Gheorghe Paraschivu.

La Satu-Mare, Eugeniu Avram a fost schimbat din funcţia de prefect, iar în locul acestuia a fost numit Radu Bud.

La Vaslui, Andrei Puică a fost schimbat din funcţia de prefect cu Olteanu Daniel.

De asemenea, Grigoraş Marian a fost numit temporar în funcţia de prefect al judeţului Iaşi.

Decizia de încetare a exercitării funcţiei de prefect a celor 19 prefecţi a fost luată în şedinţa săptămânală de joi a Executivului.