bazin vega donatie

Anunțul primarului Cristian Ganea că, vezi-Doamne, urmează cea mai tare donație pentru Ploiești din păcate este o glumă proastă, cel puțin la ora actuală. După mega - scandalul legat de fosta clădire a Petrom, în care clauzele nu sunt tocmai benefice pentru Ploiești, nimeni nu ar mai trebui să fie cuprins de entuziasm când vine vorba de vreun act de donație. În acest caz, terenul pe care este construit bazinul Vega este sub sechestru, iar situația este cunoscută de aleșii locali încă de anul trecut, când o astfel de negociere a mai existat însă s-a întrerupt brusc.

 

De altfel ideea achiziționării terenului de sub bazinul Vega, ca de altfel și bazelor sportive de la Conpet și de la Teleajen a fost o idee lansată de fostul primar Iulian Bădescu, care la rândul său și-a întrerupt brusc activitatea în primărie după ce procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

Ulterior, anul trecut, a funcționat chiar o comisie imputernicită de Consiliul Local Ploiești, pentru demararea negocierilor cu Conpet și LukOil pentru preluarea bazelor sportive. Cât privește ideea de preluare a terenului de la bazinul Vega, pentru care nu a existat discuție în Consiliul Local, ci doar un set de discuții pentru că respectivul teren, ca de altfel alte bunuri, sunt puse sub secrestru de către ANAF.

„Nu... Noi am avut o discuție cu reprezentanții KAZMUNAYGAS pentru că unu vrem să închiriem grădinița de pe Romană, unde vrem să mută o grupă de copii de la Grădinița 38, doi - ca să facem modernizări trebuie să avem acordul proprietarului terenului, iar trei vrem să preluăm baza sportivă din apropiere de Vega pentru că nu au copiii unde să se antreneze. Discuția este că dânșii trebuie să facă o adresă către ANAF pentru scoaterea terenului de sub sechestru”, a declarat Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieștiului.

 

Prin urmare, concluzia este una singură. Actul de donație, cel puțin la acest moment este greu de realizat. Niciun notar nu ar putea să semneze un astfel de document dacă terenul nu este liber de sarcini. O simplă adresă la ANAF nu va rezolva problema, având în vedere că sechestrul este instituit în baza unei hotărâri judecătorești, nu prin discuții amicale.

O astfel de practică nici n-ar fi recomandată, mai ales în condițiile actuale. Lucrurile pot fi lămurite clar printr-o hotărâre judecătorească sau, de ce nu, prin plata datoriilor către ANAF.

Uite asta n-au spus autoritățile locale... Mai mult, chiar și pe ultima sută de metri de mandat o astfel de discuție ar fi trebuit să aibă acceptul Consiliului Local. Cine știe, poate vreun consilier se gândește că pentru Ploiești, un oraș cu peste 230.000 de locuitori, ar fi numai bine să fie atrase fonduri pentru realizarea unei baze sportive adecvate, cu terenuri de fotbal, bazin de inot... de ce nu de nivel olimpic.