Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

autobuze gpl transformare ploiesti

Cale lungă pentru atragerea fondurilor de la Ministerul Mediului în vederea transformării autobuzelor MAN ale Transport Călători Express din funcționare Diesel în funcționare cu GPL. În curând se vor împlini doi ani de la aprobarea hotărârii Consiliului Local prin care Ploieștiul să figureze în programul derulat de Ministerul Mediului. Doar două autobuze au fost transformate, însă nici până acum mijloacele de transport nu au fost omologate.

Câştigătorul licitaţiei este Asocierea SC Inter-Gas România SRL - SC MA.Gas SRL şi SC NGV Gas SRL, cu lider al asocierii SC Inter-Gas România SRL. Preţul contractului: 17.799.996, 35 de lei, la care se adaugă 4.271.999 lei TVA.

Citește și: În ce stadiu este programul de montat GPL pe rablele TCE Ploieşti

Potrivit conducerii TCE, firma din București care a câștigat licitația trebuie să omologheze autobuzele într-o țară din comunitatea europeană, în România neexistând aparatura necesară în acest sens

„Cele două autobuze se află în exploatarea TCE. Firma care a realizat transformarea are la dispoziție un termen de șase luni pentru omologare, termen în care este valabilă și cartea de identitate. În această perioadă, TCE va realiza și o analiză referitoare la determinarea consumului. De altfel, programul derulat de Ministerul Mediului a vizat printre altele reducerea gradului de poluare, dar și un consum redus de combustibil, prin transformarea autobuzelor de pe consum Diesel pe GPL. Autobuzele au o garanție de 3 ani”, a declarat pentru observatorulph.ro Cristian Iancovici, directorul general al TCE Ploiești.

Potrivit programului, 50 de autobuze trebuie să fie transformate din funcționare Diesel în funcționare GPL.


Social
  • Vineri, 23 Martie 2018
  • De Roxana Tănase

Trafic de coșmar la Ploiești. FOTO-VIDEO

Ninsoarea abundentă și viscolul fac aproape inutile acțiunile de deszăpezire la Ploiești. Se circulă în condiții de iarnă grea, autoritățile sfătuind șoferii să nu plece la drum decât dacă este...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești