După ce observatorulph.ro a publicat, în premieră, informația privind prezența unei bacterii ucigașe în rețeaua de apă de la Breaza, la Prefectura Prahova a avut loc în această dimineață  o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

 

Comunicatul Prefecturii Prahova: 

Avand in vedere rezultatele de la probele de apa recoltate in cadrul monitorizarii de audit de la nivelul orasului Breaza, operatorul, SC Hidro Prahova SA a notificat populatia ca apa livrata din sursa Nistoresti nu este potabila. Operatorul asigura apa potabila pentru unitatile medico-sociale si de invatamant.

          In cadrul sedintei extraordinare a CJSU a fost adoptata o hotarare in care se specifica:

  • ISU Prahova va asigura in perioada 12 - 14 februarie 2016 transport de apa potabila pentru populatie cu doua autocisterne a cate 5.000 litri special destinate;
  • Se constituie o comisie mixta formata din reprezentanti ai Garzii de Mediu, Apele Romane, DSVSA, DSP, in vederea identificarii sursei de poluare;
  • SC Hidro Prahova SA si Primaria Breaza vor continua monitorizarea calitatii apei in localitate, pana cand aceasta va intra in parametrii de potabilitate.