impozit teren ploiesti

Impozitul diferă în funcţie de zona în care locuieşte contribuabilul. Surpriza este că în ciuda asigurărilor că impozitul nu va crește, ploieștenii susțin că vor plăti cu 30 - 50 de lei mai mult față de anul trecut.

 

De exemplu, la un apartament cu două camere, de 56 de mp, situat în zona de Vest a Ploieștiului, impozitul s-a majorat față de anul trecut cu 40 de lei/an. La un apartament cu trei camere, de 60 de mp, în Mihai Bravu, un ploieștean trebuie să achite în 2016 suma de 223 lei/an.

„În scrisoarea părimită de la Serviciul Public Finanțe Locale se precizează că taxa pentru terenul de sub bloc este numai de 7 lei. Trebuie să plătesc 216 lei impozit la apartament și 7 lei pentru impozitul pe teren. Problema este că atunci nu îmi explic diferența mare pe care trebuie să o achit față de anul trecut, când impozitul a fost de 174 de lei, iar anul acesta, pentru același apartament de trei camere, este de 223 de lei. La Ploiești s-a anunțat că nu au crescut taxele și impozitele locale și că, suplimentar, a apărut numai impozitul pe teren”, ne-a semnalat un ploieștean.

Donez statului terenul de sub bloc

 

„Anul trecut, impozitul la apartamentul de două camere a fost de aproximativ 140 de lei. Anul acesta, am primit scrisoare acasă și trebuie să achit la Finanțe 176 de lei. N-am înțeles de ce statul s-a gândit la o astfel de impozitare. E la fel ca și taxa pe apa meteorică. Nu o folosești, dar trebuie să plătești. De ce mă impozitează pe mine statul pe un lucru pe care nu-l pot folosi și care nu apare în actul de proprietate. Terenul de sub bloc este impropriu spus teren că doar nu putem să punem pătrunjel pe el. Este jaf la drumul mare”, este de părere un alt ploieștean, care este de acord să-i cedeze statului terenul de sub bloc.

„Îi fac act de donație... În actul meu de proprietate nu intră terenul de sub bloc. Am dependințe, am cotă parte din spălătorie, dar nu am am teren pe care statul mă impozitează. Pentru apartament eu plătesc impozit, prin urmare, despre ce teren vorbim, că nu e în actul de propritate la casă?”, se întreabă retoric cetățeanul nostru, care este decis să facă un act de donație statului pentru un teren pe care nu îl are dar pentru care plătește impozit: terenul de sub bloc.

Persoanele care achită integral taxele și impozitele pe anul 2016 până la data de 30 martie beneficiază de o bonificație de 10%.

 

Conducerea SPFL Ploiești susține că această creștere a impozitului se aplică potrivit noului Cod Fiscal, nefiind o decizie luată la nivel local. „Influențele sunt cauzate ca urmare a Codului Fiscal care prevede impozitul pe terenul de sub construcție, dar și ca urmare a modificărilor apărute în legislație cu privire la cotele de impozitare”, a declarat Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiești.