Ancheta privind accidentul de pe centura Ploieștiului, soldat cu 5 morți și 28 de răniți, scoate la iveală nereguli în ceea ce privește activitatea de transport persoane din Prahova.

Astfel, deși polițiștii de la rutieră au declarat că autobuzul plin cu navetiști, care a intrat într-o basculantă, avea ITP-ul valabil, iar prefectul Roica Paraschiv a menționat că firma de transport avea licență, președintele Consiliului Județean Prahova a dezvăluit că pe traseul Ploiești-Mănești erau licențiate alte mijloace de transport!

"In urma verificarilor efectuate de institutia noastra, am descoperit faptul ca traseul respectiv era licentiat, insa nu pe acest traseu. Numarul de inmatriculare al autobuzului figura ca fiind licentiat pentru transport de persoane pe drumurile judetene, insa nu pe aceasta ruta. Patronul firmei de transport avea licenta pentru traseul respectiv insa pentru alte doua autobuze. Consiliul Judetean a notificat transportatorii asupra obligativitatii respectarii acestor licente si, automat, a parcurgerii rutelor pentru care au fost autorizati", a declarat Bogdan Toader, președintele interimar al CJ Prahova, citat de ph-online.ro.