nunti stadionul ilie oana

Controlul Curții de Conturi Prahova la SGU Ploiești a scos la lumină și un alt aspect, care de altfel era cunoscut de mai multă vreme. Administrarea Stadionului Ilie Oană a adus prejudicii SGU în sumă de peste 3,6 milioane de lei, din care creanțe nerecuperate de la FC Petrolul în valoare de peste 1,9 milioane de lei, dar și prin plata impozitelor către SPFL în cuantum de peste 1,7 milioane de lei.

 

Dar asta nu este singura constatare a Curții de Conturi Prahova, care a descoperit că s-a schimbat destinația unor spații, în sensul că „a fost permisă chiriașilor desfășurarea de activități de alimentație publică și evenimente: nunți, botezuri etc și au fost create avantaje acestora privind plata investițiilor efectuate pentru derularea unor asemenea activități”.

„Fără a exista o strategie privind administrarea acestui obiectiv, Consiliul Local al Municipiului Ploiești prin Hotărârea 554/28.09.2012 a decis delegarea prin concesiune a serviciului de utilitate publică către SGUîn baza contractului cadru de delegare a gestiuniiprin concesiune nr. 14.782/25.08.2010 și a actului adițional nr. 8. Această hotărâre a fost luată în condițiile în care SGu nu are în obiectul de activitate realizarea de activități sportive de performanță, nu are personal specializat pentru desfășurarea activităților specifice și niciun fel de experiență managerială în domeniu”. Astfel, se arată în raport, „la predarea - primirea stadionului s-au constatat lipsuri care nu au fost remediate ulterior”.

 

Curtea de Conturi a atras atenția și cu privire la pierderea garanției pentru stadion, dar și cu privire la faptul că „s-au angajat cheltuieli pentru menținerea stării gazonului care în contractul inițial erau suportate de către SC Fotbal Club Petrolul SA”.

Curtea de Conturi a dispus în decizia de control „Aplicarea măsurilor pentru recuperarea integrală a sumelor datorate de FC Petrolul în sumă de peste 1,9 milioane de lei, iar termenul este 30 iunie 2016.

SGU a depus contestație în ceea ce privește raportul Curții de Conturi.

Între timp, oricum, stadionul Ilie Oană a trecut de la SGU în administrarea Clubului Sportiv Municipal.

 

 

Eveniment
  • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Razie în oborul din Ploiești. VIDEO

În această dimineață, jandarmii au efectuat o razie în oborul din Ploiești, confiscând țigări de contrabandă. Comunicatul Jandarmeriei Prahova: Sâmbăta 23.09.2017, în jurul orei 09.20, un echipaj de...