fosta cladire Petrom

Încă de anul trecut, după ce aleșii locali au schimbat destinația fostei clădiri Petrom, printr-un nou act adițional la contractul de sponsorizare, s-a vorbit despre mutarea în imensa clădire a birourilor de la ASSC și de la Casa de Cultură I.L. Caragiale.

 

La ultima ședință a Consiliului Local Ploiești, ca urmare a interpelării consilierului Ionuț Ionescu, primarul interimar Cristian Ganea a anunțat că se fac demersuri pentru ca această clădire să fie autorizată de către ISU Prahova, condiție esențială pentru ca instituții ale Primăriei să se mute aici.

„Eforturi se fac. Numai că trebuie să îndeplinim niște condiții, iar cea mai importantă este de la ISU. Se lucrează și peste program”, a dat asigurări Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieștiului.

Clădirea a trecut în patrimoniul Ploieștiului, însă din 2013, grație unui contract de sponsorizare încheiat cu Petrom. Inițial destinația imobilului era Spital de Pediatrie, însă după doi ani de tergiversări s-a ajuns la concluzia că un astfel de proiect nu poate fi realiza. Ulterior, clădirea a primit ca destinație spații pentru activități socio-culturale, însă nimeni nu a mai vorbit de amenajarea clădirii în acest sens.

 

Anul trecut, mai mulți muncitori au putut fi observați lucrând în clădire, însă după mediatizarea acestui fapt, ușile au rămas închise. Primăria Ploiești nu a anunțat nici până acum dacă lucrările erau executate cu o firmă privată sau dacă muncitorii respectivi erau angajați ai Primăriei.

Cert este însă un lucru. Momentan clădirea nu are autorizare ISU.