Spitalul de Urgență din Ploiești a rămas o pată pe obrazul oricărei administrații județene, indiferent de culoarea politică. Coincidență sau nu, în anul electoral 2016, președintele interimar al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, anunță investiții masive în aceasta unitate medicală.

 

"In primul rand, vreau sa mentionez ca anul acesta am alocat suma de 5 milioane lei pentru demararea lucrarilor de reparatii a tot ce inseamna Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. Proiectul aprobat este de 15 milioane lei si presupune inlocuirea pardoselii si a tamplariei interioare, zugraveli, atat in spatiile de cazare, cat si in cabinetele medicale si sali de operatii. De asemenea, am demarat proiectul pentru construirea unei incinte noi, un corp nou, unde sa aducem toate sectiile exterioare ale spitalului, pe amplasamentul fostului spital regional (in spatele SJ de Urgenta). Suprafata construita ar fi de 3.000 mp. Proiectul va fi gata la sfarsitul lunii martie. Noi, Consiliul Judetean, putem sa-i ajutam doar din punct de vedere financiar, restul depinde si de conducerea Spitalului Judetean Ploiesti, care trebuie sa aiba un plan de management adecvat situatiei actuale si problemelor existente", a declarat Toader.
Citește interviul integral acordat de Bogdan Toader observatorulph.ro AICI.

Reamintim că în primăvara anului 2012 a fost inaugurată o clădire nouă în curtea spitalului județean  din Ploiești, însă aceasta deservește zona administrativă. Condițiile de cazare și masă oferite bolnavilor lasă în continuare de dorit.