plati parcare cuza voda

Un control al Curții de Conturi Prahova, efectuat în 2015, pentru perioada 2014, a scos la lumină faptul că Primăria Ploiești a înregistrat nejustificat pe cheltuieli și a efectuat plăți nelegale, la Capitolul Transporturi, în valoare de 80.489,70 de lei, reprezentând elemente de cost decontate nejustificat pentru parcarea subterană de pe strada Cuza Vodă.

 

Potrivit raportului Curții de Conturi, în timpul misiunii de audit au fost calculate majorări de întârziere de 11.488 lei. Totodată, precizează sursa citată, „U.A.T.M. Ploieşti a înregistrat nejustificat pe cheltuieli şi a efectuat plăti nelegale de la capitolul 84.02 „Transporturi”, Titlul XII „Cheltuieli de capital”, articolul 71.01.01 „Construcţii”, în valoare totală de 603,70 lei, reprezentând servicii de dirigenţie de şantier neexecutate la obiectivul de investiţii „Parcare supraterană str. Cuza Vodă”, pentru care, în timpul misiunii de audit, au fost calculate majorări de întârziere în sumă de 60,30 lei.

Curtea de Conturi a dispus extinderea verificărilor la nivelul categoriilor de operaţiuni economice la care s-au constatat abateri cauzatoare de prejudicii (asupra tuturor plăţilor efectuate la obiectivele de investiţii „Parcare supraterană str. Cuza Voda”.

Extrem de controversat, încă de la început, proiectul a trezit numeroase controverse. Locatarii din blocurile alăturate clădirii au protestat față de faptul că parcarea a fost construită în mijlocul străzii. Mai mult, ei au acționat în judecată Primăria Ploiești pe motiv că această construcție a fost ridicată fără autorizație, dar le îngrădește și vizibilitatea.

 

Parcarea a fost inaugurată anul trecut. La scurt timp, prin hotărâre de Consiliu Local, obiectivul a trecut din patrimoniul municipalității, în administrarea SGU Ploiești. Tot de atunci, SGU a demarat demersuri pentru ca această parcare să fie declarată punct de lucru. În acest moment pentru parcarea autoturismelor se percepe taxa de 2 lei/oră, în ciuda faptului că, prin hotarâre, se stabilit taxa de 2,8 lei/oră. Asta pentru că, momentan, încă nu au fost obținute toate avizele necesare de la Registrul Comerțului, de la ISCIR, pentru autorizarea liftului. Totodată, SGU trebuie să încheie un contract de mentenanță pentru aparatele de taxat.