Ieri, cu prilejul emisiunii "Dezbaterile Wyl TV", realizată de colegul și prietenul Claudius Dociu, am avut onoarea să o cunosc pe campioana mondială la gimnastică dată de clubul Petrolul Ploiești, Corina Ungureanu.

 

În loc să antreneze pe bani grei prin Japonia, Canada sau SUA, Corina s-a încăpățânat să rămână în Ploieștiul natal ca să ajute și alți copii să facă sport de performanță. Acum activează la clubul Petrolul Ploiești, care nu are nicio legătură cu societatea pe acțiuni a familiei Capră. Menționez acest lucru pentru că, din păcate, numele Petrolul Ploiești este asociat acum cu tot felul de afaceri necurate. 

Corina, alături de alte foste sportive de performanță, cum ar fi o altă campioană la gimnastică, Anamaria Tămârjan, se ocupă de secția de gimnastică a clubului Petrolul, găzduită de o clădire veche din apropierea stadionului Ilie Oană.

Citește și DE CE PLOIEŞTIUL A DISPĂRUT DIN LUMEA BUNĂ A GIMNASTICII. SALA SPORTURILOR OLIMPIA N-ARE CINCI GĂURI

 

Această clădire a fost transferată de la Ministerul Tineretului și Sportului în patrimoniul Primăriei Ploiești în 2009, cu ocazia începerii reconstrucțiie stadionului Ilie Oană, iar acum comisia de specialitate a Consiliului Local Ploiești a dat aviz negativ pentru a reveni la minister. 

Culmea, în cei șase ani cât a fost la primărie, gimnastele s-au antrenat într-o sală cu aparatură modernă, dar în care ploua! Cu chiu cu vai s-a reparat acoperișul și doar pe o fațată a fost montată izolația termică, însă clădirea are nevoie de reparații capitale. Cum Primăria Ploiești nu pare dispusă să facă ceva pentru siguranța micilor gimnaste, gestul aleșilor mi se pare un sabotaj ieftin. 

P.S. Din prea mult bun simț, fosta campioană a refuzat să comenteze subiectul.

 

VIDEO Înregistrarea emisiunii "Dezbaterile Wyl TV", invitată fiind Corina Ungureanu