caragiale

Anunțul a fost făcut de consilierul local George Botez, care a susținut că va propune un astfel de proiect de hotărâre, cu atât mai mult cu cât Ploieștiul este plin de Trahanache, Tipătești și Pristanda.

 

De-a lungul timpului, conform legii, Consiliul Local a acordat titlul de cetățean de onoare multor personalități locale și nu numai. Pe lista cetățenilor de onoare figurează oameni care au făcut performanță în sport, în muzică, în poezie, în matematică, dar și actori, academicieni, arhitecți, pictori, generali în rezervă, profesori universitari... Nimeni până acum, însă, nu s-a gândit la I.L. Caragiale.

Și unde ar fi mai bine ca I.L. Caragiale să devină cetățean de onoare post-mortem dacă nu la Ploiești, pentru că, trebuie spus,  orășelul de provincie, devenit între timp municipiu reședință de județ, a fost marcat de Caragiale... Avem un colegiu de renume care îi poartă numele... Avem o casă de cultură specială, I.L. Caragiale... Avem statuia lui Caragiale și personajele lui din „D-l Goe”... Și, de ce nu, parcă personajele sale prind viață la mai toate ședințele de Consiliu Local. Prin urmare,  I.L. Caragiale chiar trebuie să devină cetățean de onoare post - mortem la Ploiești.

Vezi AICI lista cetățenilor de onoare ai Ploieștiului.