emanuel ilie sc hale si piete raport

Un raport parțial al comisiei de anchetă înființată de Consiliul Local Ploiești, care vizează activitatea conducerii societății Hale și Piețe, scoate la iveală câteva neregui. Astfel, mai multe dintre prime ar fi fost acordate fără a exista criteriile stabilite și au avut un caracter ocazional. Mai mult, la Hale și Piețe, se arată în același raport, în organigramă ar exista „foarte multe posturi de inspectori care nu își justifică utilitatea”. Societatea a pierdut, ca urmare a concedierilor ilegale, peste 400.000 de lei.

 

O comisie constituită la Ploiești și formată din aleși locali a verificat activitatea SC Hale și Piețe, iar ieri a fost prezentat în Consiliul Local un raport parțial cu privire la controlul efectuat. Potrivit aceluiași control, angajații cu vechime în societate au salari mai mici, față de noii angajați. Comisia a prezentat și o situație a angajărilor ș a desfacerilor contractelor de muncă. Astfel, spun aleșii locali care au făcut parte din comisie, „Se constată un număr foarte mare de angajări de personal (posturi de inspectori) în perioada 2013 - 2016, rezultând cheltuieli suplimentare pentru societate, nefiind justificate prin eficiența economico-financiară a societății”. De exemplu, în 2013, se arată în raport, au existat 59 de angajări și 49 de concedieri, în 2014 s-au făcut 27 de angajări și 22 de persoane au fost date afară, în 2015 au fost 24 de angajări, iar 25 de oameni au fost concediați, iar în 2016 deja s-au făcut 7 angajări.

Ca urmare a disponibilizărilor, societatea a pierdut 407.811 lei, prin acordarea de despăgubiri, după ce angajații au demostrat în instanță că au fost dați afară ilegal.

„Domnul Director General Ilie Emanuel a încălcat abuziv drepturile privind legislația muncii efectuând disponibilizări abuzive așa cum rezultă din hotărârile judecătorești. Domnul Director General Ilie Emanuel prin deciziile abuzive a contribuit cu bună știință la prejudicierea societății cu suma de 407.811,09 lei”, se arată în raportul parțial al consilierilor locali care au efectuat controlul la SC Hale și Piețe.

 

Potrivit aceluiași raport, SC Hale și Piețe a trebuit să achite, ca urmare a sentințelor judecătorești, drepturi de personal în valoare de 252.211 lei, tichete de masă în valoare de 19.003,35 lei, contribuții angajaților de 68171 lei, cheltuieli de judecată 12.175,74 lei și impozit pe profitul calculat și datorat privind cheltuielile nedeductibile în sumă de 56.250 de lei. 

În replică, directorul general al SC Hale și Piețe susține că acest raport parțial i-a parvenit de abia ieri, la finalul ședinței de Consiliu Local. „Cu siguranță voi formula un punct de vedere cu privire la aceste concluzii. Încă nu am avut timp să răsfoiesc în totalitate raportul parțial. Am văzut că una dintre acuze este că nu există condică de prezență a salariaților. Luni o să prezint un punct de vedere cu privire la acest raport parțial”, a declarat pentru observatorulph.ro Emanuel Ilie, directorul SC Hale și Piețe.

Din comisia specială pentru analiză și verificarea activității SC Hale și Piețe au făcut parte consilierii locali Gheorghe Popa, Geta Șerban, Marilena Stanciu, Robert Vîscan și Sanda Dragulea.