taxa apa de ploaie

Consiliul Local ia în calcul posibilitatea ca facturarea apei meteorice către populație să fie eliminată la Ploiești. Comisia de negociere cu operatorul va avea la dispoziție mai mult timp ca să ajungă la o concluzie, având în vedere că termenul s-a prelungit până la data de 31 martie.

 

Discuția pe tema nefacturării apei meteorice este mai veche La ora actuală, la Ploiești se facturează apa meteorică, în ciuda faptului că multe unități administrativ teritoriale au renunțat la acest lucru.În plus, se arată în raportul de specialitate, propunerea a fost luată în calcul ca urmare a sesizărilor primite de-a lungul timpului de la cetățeni.

În acest sens, încă din luna octombrie a anului trecut, aleșii locali au votat mandatarea viceprimarului cu atribuții de primar și a reprezentanților Consiliului Local în Comitetul de Coordonare al Apa Nova în vederea nefacturării apei meteorice.

În ciuda faptului că proiectul viza ca termen finele lunii februarie, prin amendament, acest termen a fost prelungit până la data de 31 martie 2016.

 

La Râmnicu Vâlcea, de exemplu, Consiliul Local a aprobat încă din 2014 eliminarea facturării apei de ploaie.