Cât a estimat CNADNR că va costa centura ocolitoare de la Comarnic

centura ocolitoare comarnic

centura ocolitoare comarnic

Compania Națională de Autostrazi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a anunțat că se organizează licitație pentru proiectare și execuție pentru varianta de ocolire a orașului Comarnic. În același timp a fost lansată și licitația pentru Centura ocolitoare pentru Bușteni.

- Publicitate -
- Publicitate -

Viitoarea șosea ocolitoare de la Comarnic va fi realizată de la km 0+000 – km 2+850. Contractul ar urma să aibă o durată de 31 de luni (proiectare + execuție), CNADNR considerând că o astfel de alternativă pentru DN1, super aglomerat, mai ales în weekend. De altfel, în caietul de sarcini, în nota de fundamentare se arată că un astfel de proiect este absolut necesar având în vedere faptul că traficul de mașini a crescut cu aproape 2,8 de la ultimul recensământ al mașinilor care tranzitează zona, efectuat la nivelul anului 2010. Practic, în decurs de 24 de ore, DN1 este tranzitat de peste 19.000 de autoturisme, la care adaugă și traficul greu.

Potrivit anunțului de licitație, valoarea estimativă a lucrărilor la varianta ocolitoare a Comarnicului este cuprinsă între 22.173.000 lei și 22.284.000 lei.

Varianta de ocolire a Bușteniul ar urma să aibă un singur kilometru, (km 0+000-km 1+020) și o valoare estimativă cuprinsă între  17.918.000  și  17.990.000 lei.

- Publicitate -
- Publicitate -
Roxana Tănase
Roxana Tănase lucrează în presă din 1999. A fost reporter la Telegraful de Prahova și la postul local de televiziune Alpha TV din Ploiești, iar din 2012 a ales să facă parte din echipa Observatorulph.ro. Roxana se numără printre jurnaliștii cu cea mai mare experiență din presa locală și acoperă în special domenii precum administrație și politică.

NO COMMENTS

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -