licitatie mere

Consiliul Județean Prahova a primit undă verde pentru publicarea anunțului de licitație pentru achiziționarea de mere pentru elevii claselor primare. De acest program nu vor beneficia preșcolarii.

 

Beneficiari vor fi aproximativ 60.000 de elevi prahoveni. Caietul de sarcini care vizează livrarea de mere în școli prevede că viitorul contract se va derula pe o durată nu mai mare de 88 de zile. Potrivit aceluiași document, merele trebuie să aibă anumite caracteristici, resctiv fiecare produs trebuie să aibă 100 de grame și să fie calitativ. În alte județe programul s-a desfășurat și anul trecut. În Prahova, însă, licitația s-a blocat în 2015, ca urmare a numeroaselor contestații. Valoarea fiecărui măr este de 0,37 lei, iar suma stimativă pentru derularea programului guvernamental este de aproximativ 3 milioane de lei cu TVA.

„Având în vedere valoarea estimativă a contractului, obligatoriu licitația trebuie derulată pe SEAP. Alte județe au avut un număr mai mic de beneficiari și au putut opta pentru achiziție directă. Indiferent de când se va finaliza licitația, contractul are o durată limitată de timp, de maximum 88 de zile”, ne-a declarat Fabioara Ionescu, administratorul public al județului.

De astăzi a fost reluat în Prahova și programul guvernamental lapte și corn, după ce mai bine de două săptămâni elevii nu au beneficiat de aceste produse.