casa de cultura a sindicatelor

Închisă la scurt timp după tragedia din clubul bucureștean Colectiv, unde și-au pierdut viața în urma unui incendiu 163 de tineri, Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești va intra în atenția Consiliului Local.

 

Special în acest sens, se propune un proiect care să vizeze asocierea sau preluarea clădirii în vederea demarării unui amplu proiect de reparații, cu finanțare europeană.

„În vederea întreținerii, reabilitării, modernizării Casei de Cultură a Sindicatelor, situate în Ploiești, Bulevardul Republicii nr.65, prin accesarea de fonduri europene, precum și a dezvoltării / diversificării activităților desfășurate în respectivul imobil, se aprobă constituirea comisiei de negociere cu deținătorul actual, în vederea asocierii cu acesta sau preluării casei de cultură în domeniul public al municipiului Ploiești şi în administrarea consiliului local”, se arată într-un proiect care va figura pe odinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului Local Ploiești.

Concepută în 1968, clădirea a fost executată după planurile arhitectului Gheorghe Dorin, fiind finalizată în 1972. Imobilul conținea la data inaugurării o sală de spectacole de 600 de locuri, o sală de conferințe de 200 de locuri, vestiare, sală de sport la subsol, săli pentru cercuri și formații, bibliotecă, hol pentru bar și alte două mari holuri, grupuri sanitare, scări largi.

 

În perioada comunistă, clădirea a fost folosită, de nenumărate ori, pentru ședințele PCR. Istoria s-a repetat și după Revoluție, dar cu alte partide. Aici, în 2000, regretatul Vadim Tudor a fost aplaudat frenetic când și-a lansat candidatura pentru prezidențiale. La rândul său, PSD Prahova a organizat numeroase conferințe județene pentru desemnarea cadidațiilor. Și liberalii, dar și foștii lideri ai PDL au utilizat clădirea pentru ședințele de partid. În noiembrie 2015, ISU Prahova a anunțat că imobilul nu are autorizație pentru stingerea incendiului și, prin urmare, va fi închisă. Mai multe spectacole au fost anulate, în ciuda faptului că sala mare fusese rezervată cu câteva luni în urmă. Principala problemă se pare că o reprezintă faptul că s-a renunțat la dotările existente pentru incendiu. Au dispărut pe rând, aproape toate stingătoarele. În plus, construcția noii parcări din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor face practic imposibilă o intervenție a pompierilor.

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...