muzeul de arta ploiesti

Fostă reședință a bancherului Ghiță Ionescu, clădirea care adăpostește în prezent Muzeul de Artă are nevoie neapărată de reparații la acoperiș, lucrare care va fi de durată, având în vedere că imobilul figurează pe lista monumentelor istorice din clasa A.

Situația a fost expusă la ședința Consiliului Județean Prahova, când directorul instituiei de cultură, Florin Sicoe a anunțat că au apărut probleme la cornișe și că acoperișul trebuie să intre în reabilitare, iar lucrările vor fi de durată. Asta pentru că, pe de o parte clădirea face parte din categoria monumentelor, iar pe de altă parte pentru că acoperișul este înalt. 

Clădirea Muzeului de Artă din Ploiești este situată în centrul Ploieștiului. Prima colecție de pictori datează, potrivit site-ului Muzeului de Artă, din 1931. Ultima și cea mai importată restaurare a fost încheiată în 2006, însă de-a lungul timpului, clădirea a suferit diverse reparații, având în vedere că a fost afectată de numeroase cutremure.

„În bugetul din 2016, Consiliul Județean Prahova a prevăzut 70.000 de lei, pentru PT (proiectul tehnic) și DE (Detalii de Execuții), pentru reabilitarea fațadei și a acoperișului clădirii”, a declarat pentru observatorulph.ro Fabioara Ionescu, administratorul public al CJ Prahova.

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole
  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Consilierul primarului Robu a găsit vinovatul pentru prăbuşirea porţii de la intrare în Timişoara care a omorât un om -VIDEO

  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Șoferul beat, care a lovit o mamă cu doi copii, pe o trecere de pietoni din Ploiești, riscă ani grei de închisoare

  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Scăpăm de ploi, dar nopțile vor fi tot mai reci. Prognoza meteo pentru Ploiești