mina slanic prahova

Considerat un adevărat punct de atracție pentru turiști, de aproape trei luni, mina Slănic a fost închisă, invocându-se că nu are autorizație de la ISU Prahova. Problema legată de închiderea Minei Slănic a fost pusă pe tapet, astăzi, în ședința Consiliului Județean Prahova. Mina a fost închisă în luna noiembrie a anului trecut, la scurt timp după tragedia din Colectiv, și în ciuda promisiunilor, aceasta nu a mai fost redeschisă.

„Autorizarea în subteran nu ține de competența ISU”, a susținut unul dintre consilierii județeani, care consideră că motivele care au condus la închiderea minei pentru turiști nu sunt reale.

Mina fost închisă în luna noiembrie a anunlui trecut, dată la care oficial s-a vorbit de reparații în interior. Ulterior, în dispoziția de închidere se menționează faptul că există necesară o autorizație din partea ISU.

Citește și: Mina turistică Slănic a fost închisă - VIDEO

 

„Din păcate pârgiile legale aflate la dispoziție nu sunt cele pe care ați crede dumneavoastră. Prefectura a trimis adrese către Regia Sării care gestionează această mină și mi s-au făcut promisiuni, pe care la rândul nostru am binevoit să vi le transmitem”, a susținut Bogdan Toader, președintele interimar al CJ Prahova.

Bineînțeles închiderea Minei Slănic este o măsură care afectează întregul oraș, cu atât mai mult cu cât dezvoltarea acestuia ținea de turimul în zonă.

 

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...