Astăzi, la Tribunalul Prahova, se judecă un nou termen în procesul intentat de Prefecutră împotriva Primăriei Ploiești, în dosarul privind legalitatea construirii parcării supraterane de pe strada Cuza Vodă.

Procesul dintre cele două instituții a început în iunie 2015, după ce Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat că autorizația de construire este ilegală.

În proces au vrut să intervină în interes propriu și Asociatiile de Proprietari ale blocurilor D4, D5 si D6 cu sediul în municipiul Ploiesti, str. Cuza Voda nr. 13, 15 si 17, dar instanța a respins solicitarea.

Precizăm că litigiul are în vedere doar anularea actului emis de autorităţile publice locale (AUTORIZAŢIA de Construire NR. 267/13.06.2014) în baza căreia ulterior au fost executate lucrări de construire pentru parcarea supraterană, asta neînsemnând că la finalul acestui proces se va decide dacă această clădire va fi dărâmată sau nu.

Reamintim că autorizația de construire a fost emisă în perioada în care primar al municipiului Ploiești era Iulian Bădescu, iar investiția de pe strada Cuza Vodă a fost în valoare de aproximativ două milioane de euro.