incendiu toma caragiu ploiesti

Primarul interimar, Cristian Ganea, susține că problema de la Teatrul Toma Caragiu ar putea să fie rezolvată printr-o soluție provizorie. Cel puțin provizoriu, până când în bugetul local să fie prevăzute fonduri pentru realizarea unui bazin de apă, care ar urma să fie montat în subsolul clădirii, absolut necesar în caz de incendii.

 

„Am discutat cu directorul instituției, Mihaela Rus. Au existat discuții cu reprezentanții ISU Prahova și am înțeles că ar fi o soluție provizorie ca autospeciala ISU Prahova să fie parcată pe durata spectacolelor în apropierea clădirii. Soluția definitivă este realializarea unui bazin, cu o capacitate mai mare, unde să fie înmagazinată apă, care ar putea să fie folosită în caz de incendiu, problema principală reclamată fiind că nu există sursă alternativă pentru alimentarea cu apă”, a declarat Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieștiului.

Ultimul incendiu la Teatrul Toma Caragiu a avut loc pe 19 noiembrie 2015. La acea dată, instituția își sistase activitatea, în urma unei decizii a ISU Prahova.

Citește și: Incendiu la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti FOTO

 

Incendiul a fost stins chiar de angajați, fiind vorba de aprinderea unui coș de gunoi, unde se bănuiește că a fost aruncată o țigară aprinsă.