buget ploiesti

Primii care au reacționat sunt membrii Consiliului de Administrație de la SGU Ploiești, care nu au fost de acord cu propunerea transmisă de Primăria Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice. Bugetul prognozat în 2016 este la jumătate față de anul 2015. Cu alte cuvinte, dacă o astfel de propunere ar fi aprobată nici măcar salariile angajațiilor nu ar putea fi acoperite, cu atât mai mult cu cât, din luna mai, se propune creșterea salariului minim.

 

Bugetul prognozat la SGU nu este suficient nici măvar pentru primele șase luni. În plus, reducerile sunt aproape de 50%. De exemplu, anul trecut pentru spații verzi a fost prevăzută suma de 16,7 milioane de lei. Anul acesta prevederea este de circa 9 milioane de lei. Suma prevăzută pe 2016 pentru iluminatul public este suficientă numai pentru plata serviciilor de demontare a globulețelor, montate anul trecut la Ploiești. Membrii CA ai SGU Ploiești au refuzat astăzi, în prima ședință pe anul 2016, să fie de acord cu propunerea transmisă. Asta pentru că, societatea, față de un buget preconizat anul trecut la peste 240 de miliarde de lei vechi, va primi suma de 100 de miliarde de lei vechi.

Citește și: Buget de criză la Ploieşti! Reduceri drastice, compartiv cu 2015

SGU nu este singura societate unde sumele au fost diminuate drastnic. O altă instituție unde prevederea de buget este diminuată sever este Parcul Constantin Stere, care unde au fost alocate puțin mai mult de 3,6 milioane de lei, față de circa 5,6 de milioane de lei, cât a fost prevederea anul trecut. Asta înseamnă că nu doar salariile nu pot fi acoperite până la finele anului, dar nici facturile la utilități nu pot fi achitate.

 

Astăzi, la ora 15.00 a începunt o nouă discuție pe tema propunerii de buget. Cert este că, în urma situației probabil dificile, dar și a reacției unor directori, la ședința Consiliului Local Ploiești, programată pe 29 ianuarie, nu se va mai lua în discuție aprobarea bugetului municipiului.