După ce a invocat o revizie a instalațiilor de procesare a laptelui, din acest motiv programul lapte și corn fiind sistat în Prahova, firma Ecolact a renunțat la contractul cu autoritățile județene. Programul va fi derulat de firmele rămase în asociere începând de joi, 28 ianuarie.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, celelate două firme din asocierea care a câștigat licitația pentru lapte și corn, Lido Gârbea și Voipan, vor relua distribuția produselor în școli începând de joi, 28 ianuarie.

"Ieri am avut discuții cu mai multe direcții din consiliul județean și am analizat două posibilități: rezilierea contractului, care ar fi însemnat reluarea procedurii de achiziție și, practic, riscam ca aceste produse să nu mai ajungă în școli și o a doua variantă, negocierea cu firmele respective. Potrivit contractului, dacă una dintre firme nu-și respectă obligațiile, celalalte două rămase în asociere pot prelua sarcinile astfel încât, începând de joi, elevii și preșcloarii din Prahova vor primi atât laptele, cât și cornul cu respectarea condițiilor de cantitate și calitate din caietul de sarcini" a declarat Toader pentur observatorulph.ro

Laptele va fi ambalat în cutii de carton de 200 ml și va avea 1,8% grăsime, fiind ultrapasteurizat (UHT).