palatul administrativ ploiesti

După ce proiectele de validare a viceprimarilor nu au trecut la ultimele două ședințe ale Consiliului Local, prima dată pe motiv de lipsă de cvorum, iar a doua oară fiind retrase de pe ordinea de zi, recent, subiectul a început să explodeze la Ploiești.

Primii care au anunțat că vor posturile de viceprimari au fost social-democrații, care însă ulterior au susținut că ar fi de acord atât ALDE, cât și PNL să-și nominalizeze consilieri. Aseară însă, în ședința Biroului municipal, social-democrații au anunțat că vor ca ambele posturi de viceprimari să fie ocupate de consilieri ai acestui partid. Mai exact îi vor nominaliza pe consilierii locali Marician Cosma și pe Răzvan Ursu.

La rândul său, Cătălin Beciu, vicepreședinte la nivel național ALDE, a susținut că propunerea formațiunii este ca alesul local George Pană să fie viceprimar.

Dar astea nu sunt toate nominalizările. Surse din Palatului Administrativ susțin că șanse mari în obținerea funcției de viceprimar le are consilierul local independent Radu Socoleanu, care ar fi susținut de liberali, ultimii anunțând în repetate rânduri că nu vor face nominalizări din rândul consilierilor PNL.

În fine, același surse susțin că și UNPR ar avea pretenții pentru funcția de viceprimar. Numai că în cazul UNPR mai întâi trebuie validat consilierul propus de PP-DD, Gheorghe Cucu, în locul fostului viceprimar Raul Petrescu, al cărui mandat a încetat anul trecut.

Citește și: Validarea unui consilier local, pusă sub semnul întrebării

Se pare însă că în această cursă ar exista și favoriți, numele vehiculate fiind Radu Socoleanu (independent) și Răzvan Ursu (PSD), însă, cert, la ședința de Consiliu Local Ploiești, programată pe 29 ianuare cu siguranță nu vor lipsi suprizele.